Při neplatnosti dárkového poukazu nad 500CZK, zadejte prosím kód bez posledního čísla. CW-1000-0123-456[7]

White Dwarf - Oblíbený magazín o Warhammeru

WD-BLOGBANN ve velké velikosti

White Dwarf vychází už pěknou řadu let a prožil si různými transformacemi a změnami. Jedno mu ale zůstalo - je to stále dobrý a čtivý magazín o Warhammeru a barvení miniatur! Je to skvělá studnice inspirace a nových podnětů k hraní pro každého zapáleného hráče i barvíře. Myslíme si, že lepší časopis o miniaturách prostě nenajdete.

Aktuální, nedávná i starší čísla White Dwarfu najdete u nás!

Jedná se snad o jediný časopis takto úzce zaměřený na Warhammer a novinky kolem něj. Dnes vychází pravidelně jako měsíčník, ale pamatujeme si i dobu, kdy vycházel jako týdeník v mnohem menším provedení. Když jsme u toho vzpomínání, také jednu dobu vycházel spíše „bokový“ magazín s mystickým názvem Warhammer Visions, který byl zaměřený čistě jako galerie nabarvených miniatur a studnice inspirace pro stavbu schématických armád.

WD3

 Zdroj: Warhammer Vault - s předplatném Warhammer+ máte přístup snad ke všem starším vydáním White Dwarf a ostatním starším doplňkovým vydáním nebo kampaňovým knihám 

WD4   Zdroj: Warhammer Vault

Rádi bychom vám alespoň trochu přiblížili, co od pravidelného magazínu o Warhammeru čekat. My jsme z něj osobně nadšení, protože skutečně obsahuje zajímavé články, servíruje často i přílohy do různých her nebo občas potěší i krátkou povídkou z literární dílny Black Library. S klidným srdcem tedy můžeme říct, že se rozhodně nejedná o nějaký pochybný nákupní katalog. Naopak je to příjemné čtení zralé akorát na moment odpočinku od barvení při dobré kávě nebo čaji. Navíc i starší čísla dokáží být relevantní svým obsahem, protože krom novinek ze světa Warhammeru najdete uvnitř i návody na barvení miniatur, rozhovory s vývojáři hry nebo galerie miniatur od pravidelných čtenářů. 

WD6

Zdroj: Warhammer Vault

Je to vůbec pro mě?

White Dwarf je unikátní magazín v angličtině, který vydává společnost Games Workshop. Poprvé vyšel v roce 1977 a byl zaměřený na deskové, stolní nebo RPG hry. Postupně se jeho zaměření posunulo a dnes je White Dwarf primárně věnován světu Warhammer.

Magazín je hlavně určen pro:

  • hráče stolních wargamingových her: ti, co aktivně hrají hry od Games Wokshop v něm najdou taktické rady, strategie a nové herní scénáře
  • sběratele a modeláře: magazín nabízí mnoho tipů a návodů na malování a modelování miniatur, včetně pokročilých technik pro zkušené modeláře
  • fanoušky lore a příběhů Warhammeru: ti, kteří se zajímají o bohatý příběhový svět Warhammeru se zde dočtou exkluzivní příběhy, rozšířený lore a detaily, které přidávají hloubku a kontext hernímu zážitku
  • členy komunity: magazín funguje také jako platforma pro sdílení komunitních projektů a úspěchů, čtenáři zde mohou najít inspiraci, vidět práci ostatních a připojit se k širší komunitě
  • nováčky v hobby:  White Dwarf je zaměřený jak na nováčky, tak i na zkušenější hráče, obsahuje také spoustu tipů a rad, které mohou být užitečné pro nové hráče, aby mohli co nejlíp začít svou cestu ve světě Warhammer

WD1

Zdroj: Warhammer Vault

Ve White Dwarfu často naleznete také:

  • novinky a představení produktů (exkluzivní informace o nových vydáních her, modelů nebo detaily o nových sadách miniatur, knihách s pravidly a doplňcích)
  • herní pravidla a rozšíření (nová pravidla a scénáře do her nebo variace na stávající pravidla, které ovšem přidávají nové herní možnosti a výzvy)
  • taktické rady a návody, včetně Battlereportů (detailní taktiky, strategie a doporučení například k různým armádám)
  • malování a modelování (návody krok za krokem včetně pokročilých technik a tipy na modelování a úpravy miniatur, včetně vytváření diorám a terénu)
  • samotné příběhy a lore od Black Library (originální povídky a příběhy ze světa Warhammer, které Vám dají úplně jiný pohled na postavy, události, místa a celkově svět Warhammeru)
  • komunitní obsah (projekty, soutěže a rozhovory s fanoušky, kteří sdílejí své zkušenosti), v posledních číslech je součástí pár stránek s modelářsko-herním systémem "Bunker", který obsahuje kartičky s jednotlivými úkoly, jako třeba "nabarvi tenhle měsíc aspoň 4 orčí modely" apod. Za každý splněný úkol dostáváte body. Je to takový hezký systém modelářských achievementů!
  • speciální události a turnaje (nadcházející akce a turnaje organizované komunitou nebo přímo společností Games Workshop nebo reportáže a výsledky z významných turnajů, soutěží či globálních eventů).

Zdroj: Youtube - Rohatá Kostka - český podcast věnovaný Warhammeru. V této epizodě uvidíte letmý náhled do jednoho ze starších čísel magazínu White Dwarf

White Dwarf je tedy nepostradatelným zdrojem informací pro fanoušky Warhammeru a dalších her od Games Workshop (ať už jste nováček nebo veterán v oboru), a hraje klíčovou roli ve spojení komunity okolo těchto her po celém světě. Určitě to není jen obyčejný reklamní katalog, ale je to seriózní originální magazín, který vychází každý měsíc a my vám můžeme zaručit, že u nás seženete každý měsíc nové číslo!

Ačkoli je magazín v angličtině, mnoho článků (jako třeba barvící tutoriály) pochopí čtenář i na základě fotek "krok-za-krokem". Občas jsou součástí magazínu různé přílohy, jako třeba bonusové kartičky do Warcry či Necromundy, papírové terény pro Boarding Action formát, plakáty nebo třeba i klíče do mobilních a počítačových her. White Dwarf skutečně tradičním magazínem o Warhammeru, který se snaží neustále zvedat laťku kvality o něco více. Za nás je to skvělá studnice inspirace pro barvení modelů, nebo i skvělá příležitost, jak si svoji angličtinu trochu procvičit. Nejlépe se stejně učí na tom, co vás baví! 


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz